diumenge, 20 de febrer del 2011

Quentin Tarantino rules


Ràpida biografia d'un geni del setè art
Quentin va néixer a Knoxville, Tennessee, el 27 març 1963 però va viure durant vint anys, fins que va complir 22, a South Bay, al sud de Los Angeles, amb la seva mare. Tarantino va abandonar els estudis als 17 anys per a fer classes d'interpretació i mantenir-se amb treballs esporàdics. Als 22 anys es va traslladar a Manhattan Beach, on al costat de Roger Avary i Jerry Martínez, Tarantino convertiria "Video Archives" en una improvisada escola de cinema i, mentres treballava en aquell videoclub, Tarantino va passar diversos frustrants anys escrivint i intentant posar en marxa dos guions que pretenien ser el seu debut com a director. 


Tarantino: classes magistrals de cinema en cada pel.lícula.
Tarantino va escriure el 1991 Reservoir Dogs que finalment va acabar sent una important i molt influent pel·lícula del cinema independent gràcies al famós productor Lawrence Bender, que, a partir de llavors, passarà a ser productor de tots els films de Tarantino. Per a això, li va demanar a Tarantino que li concedís un mes per intentar fer d'ella una "pel lícula de veritat". Va ser Bender qui va fer arribar el guió a l'actor Harvey Keitel, i va ser l'entusiasme de Keitel el que va atreure a diversos bons actors i, finalment, un pressupost decent per a la producció. D'aquesta manera, Tarantino va anar guanyant fama i els dos guions en què havia estat treballant abans de Reservoir Dogs es van vendre de seguida, aquests van ser True Romance (Amor a quemarropa) (1992, dirigida per Tony Scout) i Natural Born Killers (Asesinos natos) (1993, reescrita i dirigida per Oliver Stone). 


El 1994 va arribar Pulp Fiction, un collage de ficció interpretada per John Travolta i Uma Thurman guanyadora d'una Palma d'or i un Oscar. Després de tres anys de descans, Tarantino va escriure i va dirigir Jackie Brown el 1997, un embolic policíac inspirat en la novel.la de Elmore Leonard. L'any 2003 va estrenar Kill Bill: Vol 1, protagonitzada novament per l'actriu Uma Thurman i, cinc mesos després, Kill Bill: Vol 2 (febrer 2004). El 2008 es va rodar la seva última pel.lícula fins al moment, Malditos Bastardos. Es tracta d'una pel.lícula bèl.lica ambientada en la Segona Guerra Mundial amb el protagonisme destacat de Brad Pitt. Per aquest film va ser candidat a l'Oscar com a millor director i guionista.